Interview Questions Part V

Genesys
——–
 
SharePoint
………….
 
1. How you loop through SPList and SpDocumentLibrary . Give code snippets
 Ans : SPSite, SPWeb, SPList,SPQuery
         foreach(ListItemCollection item in ListItems)
         {
 
 
          }
 
2. Default database for Sharepoint
 
3. Differences b/w wss and Portal Server Moss
 
4. Deployment of WebPart
 
5. In Asp.Net how to create webparts
 
6. What is the use of STSADM
 
7.  Extension of webpart Ans: .dwp  
 
8.  Base class of WebPart
 
9.  2 textboxes are there . I want to add the values of the textboxes and display the result. What is the best approach? Ans: Go for javascript client side
 
10. Can  a clustered index be created on a table that does nt have primary key
   Ans: Yes (doubt)
 
11. New concepts in SqlServer 2005
 
Ans : Service Broker
SSIS is called DTS
What are analysis services
Notification Services
MARS
XML datatype
PIVOT , UNPIVOT
Try Catch
QPath
 
 
12. How error handling is done in aspx page
ans: a. use try catch
        b. use web.config, global.asax .there you can find events for error handling (Application_Error)
 
13. Caching.
 
14. Private , Shared  and Satellite Assemblies
 
15. What is Server Farm in SharePoint
 
    Server Farm = Web farm in dotnet . Used for load balancing
 
Genesys II nd Round
———————-
 
1. Ado.net architecture
2. Difference b/w Dataset and Datareader
3. What is the return value for the following :
 
      a. ExecuteReader    … . Reader
      b. ExecuteScalar     …. first row first column value
      c. ExecuteNonQuery …. Integer type, no. of rows affected
 
4. Default session TimeOut value in Asp.net
 Ans : 20 mins
How to avoid session timeout even after 20 mins. ie how to keep session alive
Ans : Meta Tag
<HTTP Equiv-Meta = >
 
5.  Where ViewState is stored
 
6.   How many viewstates can be created when 10 webcontrols are placed in a form?
Ans: Only one for all 10 webcontrols
 
7.  If the size of the contents in ViewState is increased then values will be truncated in ViewState .How to increase the size of ViewState?
Ans: Increase Page Limit in Page Directive
 
8.Two simultaneous updations are going on a record in Dotnet. How to rectify?
Ans: Use Transactions
9. Ado.Net DataRelation Syntax
Ans:  datarelation(“drname”, dataset1.columnname, dataset2.columnname)
 
10. After getting data into dataset if five records are updated then how to reflect these changes into databases also?
Ans: Use AcceptChanges
 
11. Methods of DataSet and DataAdapter
What is the method that is  used to insert one new record ?
 
Genesys III rd Round
——————
1. In Form tag in aspx page what is the default submission method? (Get or Post)?
 
2. What is ServiceContract in WCF?
 
3. How to create proxy class using SVCUtility?
 
4. If you are writing your own webservice then WSDL will be created?
 
5. Temportary Tables in RAM
 
@@  global variables :  @@Error, @@RowCount
@  local variables
# Temporary Table
 
6. Two sps having a temporary table with the same name.So it must be dropped in SP explicitly ,otherwise conflicts occurs
 
7 . Ajax
 
Two datagrids are there in web page. One is normal one and other is ajax datagrid.
Ans: Ajax DataGrid used partial rendering
 
8. What is GET and POST
 
9. Diff b/w Interface and Abstract class
 
10. FullText search(also SQL Search) and WildCard character Search
 
11. How to create UserDefined Functions (UDF) in Sqlserver
 
Infosys
———-
 
1. Types of testing : WhiteBox, BlackBox
2.  How to debug asp.net applications
3. Which object model you are using in Sharepoint
4. What is Polymorphism
5. Ado.Net objects
6. How to call stored procedure in Ado.net
 Ans: Command.Type = “Stored Procedure”
        Command.Text = “sp name”
 
 
 
 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: