Sharepoint Interview Questions 3

1. Difference between Master page and Page Layout?
2. Sp Object model
3. Write code for looping through doc library and list? How to upload documents into doc library using code?
4. how do you the backup in Sharepoint
Ans: Operations -> Backup And Restore
5. Steps in webpart  deployment . You have no full permissions to deploy in production server. Then how you will deploy?
Ans:Use wssv22 tool. It creates wsp file( Site package file)

6. What are event hanlders in Sharepoint
Ans: Synchronous (ing) and Asynchronous (ed)  doubt

7.In Sp what are event receivers?
Ans: SPList and SpItem.
What is their base class?
Ans: SpReceiverBase

8. Security Permissions in SP?
Ans:   Contributor
           Reader
           Full Control

9. What are content types?
    In Document Library we have Add Columns , Multi Columns
Ans: check this box  “Calculated Fields” .. I= PNR/100

10. You created Doc Library Templates and HR created another library,Different people in organisation created different documents.
One should not view documents created by others. How to achieve this in Sharepoint?
Ans: Sharepoint Service Provider -> Audience And Targetting

11. What is the use of BDC ?

12. Are you using any tools for BDC? How to configure?

13. You want to get Top 5 records from a database and to display in a webpart. What is the out of box feature available in Sharepoint?
Ans: Use content query webpart.
   It expects database connection and asks for a select query.
There write like this: select top 5 …

14. Infopath and Excel Services

15. Out of Box different workflow types?
Ans:  Sequential
        State

Steps : Initialize
           Modify
          Associate

16.What are the steps  in creating a custom them?
Ans: hive/templates/themes
2 ways: 1. Theme gallery
            2. In visual studio how u will or SPDesigner
               Site.ApplyThemes

17. Namespace for webpart

18. UpdateChanges()

19. 

Document Library Form Library
excel ,ppt and word ms office + Infopath form + xml files
+ flat files.(This is one of advantages in SPp 2007)

20.  What is in SP collaboration portal ?
a. What is Publish , Unpublish , Report Center and Search Center.
b. Team Site

21. Different between 2007 and 2010?

22.  STSADM  tool is SP Administration. How to create a batch file?

23. What is Server Farm? 
WebFront End Server , Application Server
Microsoft Capacity Planner, SqlServer

24.  Performance Tools in SP
a. Search Tools
b. How to do crawling in content management

25. Sp + Silverlight 

26. Difference WSS 3.0 and SP 2007

27. Difference Site Collection and Sites

28. Backup Restore tools

29. Webpart tools (See: Litware site)

30. How many Shared Providers can be created?
Ans: No Limit

31.  Form Authentication
Ans:Create SqlProvider .Use SQLRegIIS.exe

32. Single Sign On

33. Any difference in time between SPTime and Sqlserver?
Ans: Yes

34.  Write CAML sample query

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: